Varför wearables suger

En artikel med rubriken ”Why wearables tech sucks so hard” måste ju, som ni förstår, läsas. Rubriken hittade jag i Dazed Digital i går och artikeln handlar om det eviga dilemmat när det gäller bärbar teknik: den bristande länken mellan funktionalitet och utseende. Lisa Kindred, grundare av FashionTech-tidningen Third Wave Fashion uttrycker sig så här kärnfullt om bärbar tekniks nuvarande tillstånd: ”ugly unwearable wearables”.
Kindred, som grundade Third Wave Fashion som en sorts tankesmedja för mode och teknik redan 2011, menar att  framtiden snarare kommer att se ut ungefär som nu – inte särskilt futuristisk med andra ord.
– Väldigt få av oss vill se ut som robotar. Marknaden för folk som vill se ut som androider och cyborgs existerar visserligen, men är väldigt begränsad. För att wearables ska bli brett accepterade måste teknologin försvinna och fungera tyst i bakgrunden, säger hon.
En vacker wearable är en osynlig wearable, med andra ord.
Kanske blir det Motorola som blir först ut. Företaget har länge jobbat med en elektronisk krets som kan klistras på huden som en fejktatuering och ersätter allt vad lösenord heter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s