Svenskt mode möter svensk teknologi

Men hurra! Det verkar hända saker även i Sverige på mode- och teknikfronten. Nyligen startades Digitizing Swedish Fashion för att öka kontaktytorna mellan svenskt mode och it- och teknikföretag. Tanken är att fler samarbeten ska uppstå mellan de olika branscherna. Anledningen är förstås explosionen av wearables som på ett helt nytt sätt ger fler möjligheter till sådana samarbeten.
Oskar Juhlin är professor vid institutionen för data- och systemvetenskap vid Stockholms Universitet. I en intervju med Dagens Industri säger han:
– Det som är intressant är att hittills har vi haft tekniken i mobiltelefonen. När den nu tar plats på våra handleder händer något. Skärmen går från att vara privat egendom till något alla kan se, precis som urtavlan på din klocka eller dina kläder och det kräver inte bara smart teknik utan även modemässig intelligens, säger han.
I nätverket, som startades av bland andra Moderådet, finns H&M, Sony Mobile, Textilhögskolan i Borås, Telia Sonera och Zound Industries. Detta är inte en dag för tidigt, anser Stil & Teknik som faktiskt undrat varför det varit så tyst om detta från svenskt håll hittills. Sverige, som ju faktiskt både stoltserar med skitsnyggt, internationellt erkänt mode OCH framgångsrika teknik- och it-bolag borde redan ligga i framkant här. Det ska bli mycket intressant att se hur de olika branscherna ska närma sig varandra framöver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s