2 FashionTech-lösningar som revolutionerar våra liv

Det händer massor inom FashionTech just nu. Och det är oerhört spännande, även om betoningen ofta ligger på lyxprodukter. Men ofta är det i de här mest vardagliga och praktiska situationerna man önskar att teknik- och modebranscherna skulle hitta lite schyssta lösningar. Så här; två tips att lägga krutet på framöver:

1. Individualisera storlekar och passformer
Eftersom skräddarsytt är en dyrbarhet få har råd med, är kläderna vi köper i dag anpassade efter standardiserade storlekssystem. Det innebär ofta att de bara nästan passar. Om vi i stället hade möjligheten att 3D-scanna in våra mått skulle vi kunna beställa kläder som verkligen passar. Svenska Volumental har redan igång ett flertal projekt med skor som är tillverkas efter 3D-scannade fötter. Jag hoppas verkligen är kläder är nästa område.

2. Skapa hjälpsamma provrum
Dagens provrum lämnar ofta mycket att önska. Inte bara för att de är trånga och märkligt belysta, utan för att det blir oerhört meckigt varje gång man behöver en annan storlek eller en annan färg på plagget man provar. Med de smarta provrummen, som jag bland annat skrivit om här och här, skulle sådana problem vara ur världen. Att lätt kunna beställa in nya plagg, spara bilder på outfits så att man kan jämföra med tidigare och köpa det man vill ha utan att behöva köa i kassan skulle inte bara vara guld värt för konsumenten. Det skulle också trolla bort en massa administration med byten och återköp i handeln.
rebecca minkoff interactive

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s