Smart ring ska ersätta nycklar och plånbok

I höstas lanserade Ringly sin smarta ring. Smycket är ett av många som diskret uppmärksammar bäraren på inkommande samtal och sms, utan att man behöver plocka upp telefonen. Men Ringly har större planer än så, skriver Business of Fashion.
Framöver planerar de tjänster som är tänkta att ersätta flera av våra vanligaste vardagsföremål, som nycklar, plånbok och busskort. Tanken är att man ska kunna öppna dörrar, åka buss och låsa upp bilen enbart med hjälp av ringen. Men den stora utmaningen för Ringly (och alla i branschen) blir att förhålla sig till modevärldens blixtsnabba förändringar. Modekonsumenter är inte bara kräsna och stilmedvetna, de kräver också många nyheter, ofta. Allt för att passa den individuella livsstilen och signalera tillhörighet. Planen är att satsa på bredd i designen. Och att anpassa tekniken efter designen, snarare än tvärtom.
– Från första början har vårt fokus varit att minimera, att göra tekniken så liten som möjligt så att man kan jobba med designers och märken som kan skapa utan restriktioner. Vi jobbar också med formgivare där vi sedan skapar teknik som passar deras form eller stil, säger Christina Mercando, en av Ringlys grundare.
RinglyApp-Connect3
Ringly.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s