Första modevisningen med 3D-printade kläder

Den 16 april är det premiär för den första modevisningen för 3D-printade kläder i USA. Designers från hela världen kommer att delta på visningen i New York. Däribland andra Andrew O’Mara i samarbete med Feetz som i likhet med svenska Volumental gör skor individuellt anpassade efter kundens fötter, Rachel Nhan som gör 3D-printade halsband och Francis Bitonti som skapar 3D-printade accessoarer. En av huvudattraktionerna är den malaysiska designern Melinda Looi, som väntas visa upp världens första hellånga klänning som är 3D-printad i ett enda stycke. Looi har tidigare lanserat en 3D-kollektion ihop med Materialise.
– 3D-printing kommer att förändra världen. Kanske inte nu, men med tiden kommer 3D-printing att inleda ny era där maskiner tillverkar objekt i vilken form som helst, på direkten, efter behov, säger hon till Digital Trends.
Men det lär dröja innan vi kan köpa 3D-printade plagg i de vanliga modebutikerna. Det är helt enkelt för dyrt än så länge. Och de kläder som tillverkas i dagens generation 3D-printers är alldeles för sköra och håller inte särskilt länge.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s