Kläder eller gadgets: vilka vinner wearables-kriget?

Kläder eller gadgets. Ja, det är frågan. Jag har tidigare varit inne på att framtiden för bärbar teknologi troligen ligger i utvecklingen av de smarta textilierna. Och jag är inte ensam om den tanken. Dr Amanda Parkes bossar över teknologi och forskning på modeinkubatorn Manufacture New York. I en intressant krönika i Business of Fashion skriver hon att modebranschen har goda chanser att springa om techbranschen när det gäller wearables.
Varför? Jo, medan man inom tech tänker på wearables i termer av prylar som bärs på armen, medan modet redan har det bärbara gratis så att säga. I kläder har vi en chans att bädda in tekniken i något vi ändå redan bär med (på) oss. Man behöver inte heller kämpa sig blå för att göra en tekniskt avancerad pryl lite krystat fashionabel. I modet är ju estetiken själva utgångspunkten.
Utmaningen blir inte bara att ta fram flexibla material där såväl kretskort som batteri finns invävda i själva tyget, utan kanske framför allt något annat: Att sluta se på teknik som en kul marknadsföringsgrej.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s