3 tankar om 3D-printing

Och när vi nu ändå är inne på 3D-printing. Jag ser framför allt tre viktiga anledningar till att 3D-printing kan bli viktig för modebranschen framöver.

1. Customisering
Möjligheterna har aldrig varit så stora att på ett enkelt sätt skapa plagg som faktiskt passar individen. Med de verktyg som finns i dag behöver kunden inte ens vara på plats. ”Mönstret” till plagget eller skon kan enkelt skapas via ett foto. Av fotot gör tillverkaren en 3D-modell som sedan printas ut. Här kan man spara massor av tid och möda.

2. Friare kreativitet
En 3D-skrivare kan printa ut i stort sett vilka former som helst. Antalet material som man kan printa ut i, ökar också snabbt. Det leder till färre begränsningar och större möjligheter att skapa spännande design.

3. Skapa på beställning
I dag måste varje designer och inköpare göra en kvalificerad bedömning kring hur mycket en kollektion kommer att sälja. Tillverkar man med 3D-printer kan man låta beställningarna komma in och printa därefter. På så sätt får man ett mindre behov av lagerplats och ett behöver förhoppningsvis inte rea ut en massa produkter varje säsong.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s