Glöm wearables: snart kommer disappearables

Är wearables framtiden? Nja, inte om man ska man tro tidningen Stuff. Enligt dem ser utvecklingsfasen för framtidens bärbara teknik ut så här: dagens wearables (smarta klockor, fitnessarmband etc) kommer inom fem år att ha utvecklats till hearables (gadgets som gör samma saker som wearables, men via örat i stället för via handleden) och sedan vidare till – tadaa!! – disappearables! (Å, hur jag älskar att det finns ett bra ORD för allt.)
I dag kan en sensor vara så liten som 1 kvadratmillimeter. För bara ett par år sedan var den tre gånger så stor. I takt med att sensorer börjar kunna lagra energi direkt från bärarens kroppsvärme eller rörelse, kommer de att kunna bli ännu mindre och därmed bli ännu lättare att baka in saker som kläder och kontaktlinser. Det vill säga, det jag ständigt orerar om: teknik som finns, men inte syns.
”Disappearables”. Man måste ju bara älska det.

 

2 thoughts on “Glöm wearables: snart kommer disappearables

  1. Håller med. Jag tror 2016 kommer att innebära stora lanseringar vad gäller det vi idag kallar hearables. Det kommer också att innebära andra typer av hörapparater och att denna teknik byggs in där. Gott Nytt År!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s