Google vill göra touchscreens av våra kläder

Ivan Poupyrev på Googles topphemliga labb, ATAP, har en plan. I framtiden ska alla klädesplagg kunna fungera som touchscreens. Med enkla gester ska man kunna svepa över skjortärmen för att ringa ett telefonsamtal eller se till att en Uber står och väntar så snart man knutit slipsen. Med sitt Project Jacquard ämnar han se till att världens hela textilindustri kan masstillverka konduktivt tyg med touch- och känselsensorer som därmed kan göra hela tillvaron interaktiv.  Till Wired säger han:

– Vi har redan kläder. Varför behöver man ett armband som mäter sina steg eller hjärtslag när skorna eller skjortan skulle kunna göra det bättre? Vad ska man med en klocka som kan ge känselfeedback när en lätt vibration i manschetten skulle vara mycket diskretare?

Good point, Ivan!

Project Jacquards första uppgift är ett par jeans. Som ser ut som ett par vanliga jeans, som känns som ett par vanliga jeans. Inga särskilda fickor för sensorer, inga skärmar.

– Det här är inget teknologiskt problem. Att slänga på en LCD-pryl på handleden är lätt. Det här är ett designproblem. Design och kulturell förståelse.

Annonser

One thought on “Google vill göra touchscreens av våra kläder

  1. Pingback: Sambandet mellan textil och Bitcoin | Stil & Teknik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s