Prova McQueens makeup i virtual reality-miljö

Att prova smink i butik? Skräcken om ni frågar mig. Antingen måste man låta någon butiksanställd kleta på sminket åt ens, eller så får man gegga på lite läppstift på handen eftersom man hellre skulle falla ner död än att pröva dessa ”tester” (läs bakteriehärdar) på läpparna. Därför blir detta att köpa smink en vild chansning i cirka 100 procent av fallen. Men! Det ser ut som att den heliga tekniken är på väg att hitta ett sätt förbi detta dilemma. Holition har skapat en Vitual Reality-app som hjälper dig att se hur sminket faktiskt skulle se ut på just dig. När besökaren ställer sig framför en iPad, läser appen av ansiksdragen via tracking-teknologi och applicerar sminket precis där det skulle sitta i verkligheten. Ja herre min själ vad många läppstift man hade kunnat ha oköpta om man haft tillgång till detta tidigare.
Appen är än så länge bara en del av en utställning om Alexander McQueen och makeup-lookerna på hans visningar, men Holition för diskussioner med olika handlare om att införa systemet i butik. Som skeptiker är jag inte hundra procent övertygad om tjänstens briljans. Men kan man få till färgåtergivningen på ett realistiskt sätt – ljusförhållanden och hudnyans spelar ju alltid in i sådana här lägen – kan det nog bli ett rätt bra verktyg.
”The Warpaint: Alexander McQueen and Make-up exhibition” hålls på The London College of Fashion fram till den 7 augusti. Och den som har vägarna förbi London framöver och tänker besöka utställningen, får ju gääärna tipsa mig om hur det funkade.
Läs mer här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s