Kommer rullbara skärmar snart? Jag har väntat!

Svaret verkar vara ett rungande KANSKE! Cnet.com skriver att LG Display har smackat ihop en flexibel, ljusemitterande, papperstunn 18-tumsskärm som kan rullas i hop till en radie om tre centimeter utan att funktionen störs! Ni vet vad jag tycker om detta: Lördagsgodis.
Skärmen ska visas upp på Society for Information Display Conference i San José i veckan. LG verkar köra rätt hårt på skärmar av OLED-typ just nu. I januari visade företaget upp en OLED-tv på Consumer Electronics Show och så sent som i maj en ”wallpaper-tv” som bara är en millimeter tjock och fästs på väggen med en magnet. OLED spås bli den nya go to-tekniken när det gäller skärmar och displayer framöver, mycket för att den lämpar sig så väl för wearables och mobila enheter.  Vilket ju låter helt rimligt. Flexibiliteten ger helt andra förutsättningar att skapa estetiskt tilltalande wearables – en bristvara i dag.
LG har inte avslöjat något om hur den nya skärmen ska användas eller när den blir tillgänglig för konsumenter. Men den finns i alla fall.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s